Cipzár javítás egyszerűen és gyorsan, házilag!

Mindenkivel elég gyakran előfordul, hogy ruháján, cipőjén, a cipzár szánját felhúzva, a szemek a szán után szétnyílnak. Ekkor a szokásos eljárás, hogy megpróbáljuk a szánt a szétnyílt részen visszaerőszakolni induló helyzetében. Ez általában sikeres, de a zárat tönkreteszi, a szemek elmozdulnak, s a továbbiakban szinte minden esetben újra szétnyílik a zárás után, nem tudnak a szemek stabilan összekapcsolódni. Ilyenkor már a megoldás csak a csere. Egy átlagos hosszúságú cipzár cseréje kb. 2000 Ft anyaggal együtt, nehéz viszont találni rá vállalkozót ( hacsak szerencsés esetben nem tudjuk megcsinálni magunk.), és a ruhadarabot, cipőt jó pár napig nélkülöznünk kell. Ezen segít e húzószán. Fent leírt eset előfordulásakor el kell távolítanunk a régi szánt egy csípő vagy kombinált fogóval, esetleg csavarhúzóval. Ez könnyen megy, a szán kis erőhatásra is törik. Ezután alkalmazzuk a nyitható szánt, melyet rá kell tolni a cipzárra egészen addig a pontig, ahol a szemek stabilan kapcsolódnak, rá kell zárni a szánt egyetlen kattintással, és a zár teljesen működőképes.

IMG_4465

Mindenfajta cipzárhoz tudunk biztosítani megfelelő fajtájú és méretű szánt többféle színben. Vásárlás előtt csak az összezárt szemek szélességét és magasságát kell megadni.
A zár e módon történő javítása közelítőleg kihozható a teljes csere árából, viszont nem kell vinnünk sehová és nem kell egyáltalán nélkülöznünk ruhánkat a javítás idejére.

IMG_4468

Kérjük, nézze meg rövid videóinkat is, melyek által vizuálisan is láthatja a szerkezet működtetését:

Ha bármi kérdés merülne fel örömmel állunk rendelkezésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × öt =